
Dacă mergi în Făgăraş alege comuna Cârţişoara
Îţi recomand să alegi comuna Cârţişoara, o localitate de la poalele munţilor, care oferă posibilitatea atât să traversezi Transfăgărăşanul cu autoturismului, cât şi să vizitezi renumite obiective turistice din zonă.
Cârţişoara este pe şoseaua Sibiu - Braşov, chiar pe itinerarul Transfăgărăşanului. Este o localitate atestată documentar din anul 1223, aceasta fiind dată de un tezaur monetar descoperit spre sfârşitul secolului al XIX-lea în imediata vecinătate a aşezării. Cârţişoara este şi locul de naştere lui Gheorghe Cârţan, cunoscut sub numele de Badea Cârţan, renumitul ţăran care a luptat pentru independenţa românilor din Transilvania. Mai multe informaţii despre istoria locului poţi descoperi la Muzeul Etnografic Badea Cârţan, care se alfă chiar în comună.
Un alt obiectiv turistic la câteva sute de metri este mănăstirea Cârţa, fosta mănăstire cisterciană din Ţara Făgăraşului, în momentul de faţă biserica evanghelistă a comunităţii germane. Aceasta a fost ridicată în anul 1205, de regele Andrei al II-lea al Ungariei.
Agrement în zona Munţilor Făgăraş. Ce poţi face în Cârţişoara
Pe lângă lucrurile de care deja v-am povestit, cum ar fi să vizitezi Muzeul Etnografic Badea Cârţan sau Mănăstirea Cârţa, în Cârţişoara mai poţi să călăresti, să te plimbi cu ATV-ul sau trăsura, activităţi care le găseşti chiar la Casa Moşului. Pe lângă acestea mai poţi să pescuieşti, să te plimbi cu bicicleta sau să înveţi să tragi cu arcul. Dacă eşti pasionat de sport trebuie să ştii că există şi un teren de fotbal şi unul de tenis de câmp, ambele dotate cu nocturnă.
Dacă alegi să mergi în acest loc în afara sezonului foarte cald trebuie să ştii că eşti la 2 kilometri jumătate de pârtia de schi Bâlea, un loc foarte apreciat de iubtorii de sporturi de iarnă, pentru grosimea şi persistenţa stratului de zăpadă, uneori şi până la 7-8 luni pe an. În prezent funcţionează trei instalaţii de transport pentru schiori, între 2.208 metri şi 1.700 metri altitudine.

